Marc Hendrickx

Airchairs

 

Het artistieke werk van Marc Hendrickx is in alle opzichten postmodernistisch. Het vervaagt de grens tussen kunst en het dagelijkse leven. Het getuigt van een stilistische onzuiverheid waarin eclectisme, een bewuste mengeling van stijlen beoogd wordt.

 

Het geeft de voorkeur aan parodie, pastiche, speelsheid en de oppervlakkige “buitenkant” van de cultuur. Het benadrukt het verval van originaliteit en de geniecultus.

 

Het illustreert het idee dat kunst op toeval, herhaling of imitatie gebaseerd is.

 

Marc gunt zijn “objects trouvés” ruim de tijd om te rijpen, om zich te integreren, de dialoog aan te gaan, een plaats te vinden in zijn wereldbeeld.

 

Zijn concept over kunst is een universum op zich en de notie van het uitdijende heelal is in zijn geval volkomen van toepassing. Deze AIRCHAIRS (afbeelding boven) zijn daar een duidelijk voorbeeld van.

 

Marc Hendrickx’s artistic work touches on postmodernism. The limits between daily life and daily life are most of the times not very easy to discover. Hidden behind parody (pastiche), he plays with the seemingly easy surface of culture.His interpretation gives his “objets troves” time and space to integrate and find a fitting link within his artistic global vision of today’s world.

 
Marc Hendrickx contact info:

website: www.marchendrickx.wordpress.com