Danny Anciaux

IAF Horsepower by Danny Anciaux

 

Danny Anciaux is geboren in Aarschot en heeft daar zijn atelier. Actief als kunstenaar sinds 1997 en genoot een opleiding als beeldhouwer in Herentals en Geel. Danny volgde een aparte opleiding keramiek in Tongerlo. Hij is nog steeds als student verbonden aan de Hagelandse kunstacademie (HABK).

 

Zijn werk werd als volgt beschreven door George Wouters:

Zoekend naar de zingeving in zijn leven, vond hij die onder andere in het creatief aspect van het beeldhouwen. Dieren, maar vooral paarden, zijn een rode draad in zijn leven en zijn werk. Vanuit de verwondering, probeert hij de kracht en de beweging, en ook de fragiliteit van de ” niet zichtbare zwakheid” weer te geven.
De beelden zijn voorbestemd om de tand des tijd te doorstaan
.

Danny Anciaux nam al meerdere malen deel aan nationale en internationale tentoonstellingen en behaalde in 2013 op B-ART Brussel de Prijs van de Jury en de Prijs van het Publiek. Op het 30ste internationaal FISAIC salon voor beeldende kunsten juni 2014 in Stargard-Szczecinsky (Polen) werden 2 van zijn werken geselecteerd. Dit resulteerde in een zilveren medaille en een eervolle vermelding (5de plaats).

 

In december 2014 en november 2015 kreeg Danny opnieuw de Prijs van het Publiek op B-ART Brussel.

 

Danny Anciaux contact info:
e-mail: danny.anciaux@telenet.be