Yolanda Wassenhove

Yolanda Wassenhove

 

Yolanda Wassenhove is een kunstenares gekend voor de grote verscheidenheid in haar werken gaande van klassiek naar modern en de jongste jaren heeft ze zich succesvol toegelegd op collages.

 

Haar verblijf in de U.S.A. gedurende een aantal jaren, resulteerde in een duidelijke connectie tussen haar kunst en deze periode uit haar leven.

 

Zij volgde cursussen aan de Montgomery County School en het Maryland College of Art and Design waaronder tekenen en schilderen onder leiding van leraren Celemski en Rasbé.

 

Terug in ons land vervolledigde zij haar academische vorming aan de School voor Beeldende Kunsten in Overijse o.l.v. leraar Pepermans en in de Portaelschool te Vilvoorde o.l.v. leeraar Goossens.

 

Met succes heeft ze aan meerdere tentoonstellingen deel genomen in Washington D.C. in 1980 en 1992. Daar behaalde zij de 3de Prijs van de Corcoran Academy. Sinds 1980 prijken meerdere binnen- en buitenlandse solo- en groepstentoonstellingen op haar persoonlijk palmares.

 

Zo ook via “KKI De Nederlanden Y La Hispanidad” voorloper van het “Internationaal Artistiek Forum” exposeerde zij in 1996 in het Casino Costa Blanca Villajoyosa (Spanje) en in 2000 in het Werkzuigmuseum Remscheid (Duitsland).

 

Yolanda ontving meerdere onderscheidingen waaronder de “Grand Prix International de Deauville-France” Erepenning in 1996  uit handen van de Belgische Honorair Consul in Alicante (Spanje) Sr Puche Garrido.

 

Daarnaast ontving ze ook het Zilveren Kruis der Verdienste in de “Orde van de Nederlanden y la Hispanidad” in 2006 overhandigd aan haar door Z.E. Sr Ramines, Ambassadeur van Colombia te Brussel.

 

Als kunstenares blijft zij steeds eigenwijs en sober en zoals ze het zelf typeert: “wanneer ik mijn werk goed vind is het af”. Niet alleen in het binnenland, maar ook in Europa, U.S.A. en Australia, bevinden zich werken uit haar oeuvre in privé-bezit.

 

Yolanda WASSENHOVE contact info:

tel: 02/751.98.59.