Sonia Podoor

Sonia Podoor Mask

 

Sonia Podoor, kunstenares tot in de ziel werd geboren te Leuven. Podoor is op kunstgebied een laatbloeier. Pas op 35-jarige leeftijd begon zij pas aan haar kunstenaarscarrière. Zij leerde het vak van beeldhouwen in de ateliers van Fred Bellefroid en Herman Dottermans.

“Beeldhouwen is voor mij niet alleen het uitwerken van mijn fantasie, maar ook uiting geven aan de natuur rondom mij.”

Of ze nu met steen, marmer of brons werkt, met de lijnen die ze er met haar eigen handen in ontdekt, creëert ze de vormen van een eigen wereld. Haar werk zweeft tussen droom en realiteit, maar altijd weer legt ze er haar emoties in, tezamen met het absoluut essentieel: intensiteit.

 

De trouw aan het materiaal staat voorop bij Podoor. Zij heeft bijna het ideale samengaan gevonden wat betreft de inhoud, vorm en medium.

 

In haar werken vinden we af en toe lijnen van Constantin Brancusi en Jean Arps. Ze verwerkt stenen uit gans de wereld: van steatiet uit China tot marmer uit Portugal en Italië, Belgische arduin, leisteen en roze marmer. Albast verwerkt ze met een grote tederheid en omzichtigheid, want voor haar is dit een edel materiaal.

 

Sonia Podoor exposeerde reeds in heel België waaronder Leuven, Aarschot, Diest, Mechelen, Brussel,… Daarnaast nam ze ook deel aan tentoonstellingen in Spanje (Allicante) een Cuba.

 

Haar werken worden door vele kunstliefhebbers erg gewaardeerd en verzameld.

 

Contact Info Sonia Podoor:

E-mail: sonia_podoor@scarlet.be