Anita Van Den Bosch

Anita Van Den Bosch Artwork

 

Anita Van Den Bosch is geboren in Mechelen (1959), heeft een achtergrond in oosterse filosofie en psychologie (M.Sc.) en talen (BA). Ze behaalde een postgraduaat als Mindfulnesstrainer. Zij verdiepte zich ook in yoga en meditatie. Zij werkte mee aan een project rond prenatale therapie met olieverfschilderijen,  gaf lezingen en stelde tentoon in binnen-en buitenland. Enkele van haar werken zijn aangekocht door het Museum Ghuislain in Gent.

”Within you, you hold a tiny piece of eternity;
a fraction of life, a mirror of the universe;
as a colourfull play of love and beauty.”

Van Den Bosch’s werk kenmerkt zich door “kleur”. Een spel van kleurvelden, als een innerlijke reis van een kosmische verbondenheid. In de stilte van haar hart openbaart zich de “vol-ledigheid” van schoonheid, liefde en waarheid. Kleur doet haar hart zingen en daarom noemt zij haar composities “healing he-art”.

 

Ze gebruikt verschillende materialen en werkt in lagen. Pigment en bijenwas op papier of doek, aangevuld met olieverf en pastels. Vaak verwerkt ze er ook structuurelementen in. Dat is gegroeid vanuit de verschillende kunstopleidingen die ze heeft gevolgd: tekenen, schilderen en textiel aan de Academies van Leuven en Aarschot en vele opleidingen in het buitenland in kunstzinnig beeldend en therapeutisch werken.

 

Kunst is voor Anita Van Den Bosch enerzijds een middel tot expressie van haar diepste zieleroerselen, een pad van zelf-ontplooiing, als een universeel kosmisch gesprek.  Schoonheid creëren is voor haar ook een concreet antwoord op wat er in de wereld gebeurt. Momenteel werkt ze aan haar project “healing he-art”, in haar praktijk als trainer en coach.

 

Contact Info Anita Van Den Bosch:

E-mail: anita.vdb59@gmail.com