Kasper De Gouw

 

Kasper De Gouw

 

Kasper de Gouw is geboren te Drunen, Nederland.

Als kind probeerde De Gouw vaak, met voor de hand liggende materialen, zoals hout en zachte steen, iets herkenbaars te creëren wat in die tijd nog geen naam kende.

 

In de jaren zestig uitte hij zijn creativiteit niet alleen in het plastische, maar ging in verenigingsverband klei bewerken, schilderen en declameren.

 

Hierna ontwikkelde hij zich tot handvaardigheid leraar, alwaar hij jaren op scholen lessen verzorgde. Het grootste gedeelte van zijn leven werkte hij in de gezondheid sector, maar het creatieve element in hem bleef boeien.

 

Tijdens de eeuwwisseling kreeg De Gouw meer de behoefte om zijn ontwerpen in brons te laten vastleggen. Zijn beelden bestaan in hoofdzaak uit geabstraheerde dieren en een enkele keer vindt hij het boeiend om mensfiguren neer te zetten.

 

Bij het zien van de beelden van De Gouw die een soort van mythologische uitstraling weergeven, bekruipt je het gevoel of ze uit de oertijd stammen.

 

Om de kijker beter te laten begrijpen wat de diepere gevoelens achter deze beelden zijn, geeft hij elk beeld een uitdrukking mee die voor zichzelf spreekt.

 

Bij 5 van zijn bronzen beelden heeft hij een kinderverhaal geschreven in de vorm van een droom. Het eigen maken van zijn beeldtaal is ontstaan door veel zelfstudies.

 

Contact info Kasper de Gouw:

Email: kasper.de.gouw@planet.nl

Website: www.kasperdegouw.nl