Anaïn Boving

Document

 

uit de sterren

ben  IK  geboren

Liefde

is  mijn  Naam

   vertrijk 1945

 

Aardse en kosmische werkelijkheden tot uiting brengen is typerend voor de werken van ANAÏN BOVING.

 

Leven, Liefde, Eenheid, Schoonheid in een zuivere vorm samen met de warme verwondering  en vreugde is de levensstroom die je steeds in haar werken kan genieten: in  poëzie, aquarels olieverfwerken, tekeningen, foto´s en zelfs  in  haar  ontwerp  voor  een  gemeenschappelijk  Woon-Leef-Project .

 

Aanvankelijk vond ze haar inspiratie in het leven zelf in België en op corsica in landschappen, bloemenrijkdom, in dorpen, mensen, de  natuur,…. Ze signeerde haar werken in deze  laatste periode zelfs met An-de-Corse

 

De  tekencursus van – Famous Artists School – en het modeltekenen in ´t Vensterke te Leuven  vormen mee de basis voor haar beeldend werk via symbolische werken evolueerde ze in de jaren ´90  naar een meer abstrakte en moderne vormgeving zelfs naar poëtische aquarels.

 

Haar olieverfwerken  worden vaak in contrasterende kleuren en in reliëf uitgedrukt, in haar nieuwere werken ontdek je een ruimtelijk kosmisch gevoel met sterke energetische zelfs helende uitstraling.

 

Haar  Gedichten zijn een ware Ode aan het Leven vol Liefde en Schoonheid in ´96 publiceerde ze haar  dichtbundel  – de  Zon  parelt  Lente  op  mijn  huid-  tijdens  een Viering 10 jaar – Nieuw  Leven.

 

Verschillende Thema-bundels volgden nog. De gedichten – rondom  mijn  hart  – en – mijn  Lief –  werden bekroond als Eerste Laureate en een Speciale Nominatie bij de Pöëzie-wedstrijd “De Nederlanden”

 

Ze ontving het Zilveren  Kruis  der  Verdienste en een Ere-Penning in de Orde van de Nederlanden en de Hispanidad.

 

Ze name deel aan talloze tentoonstellingen/ Poëzie-voordrachten en  -presentaties in binnen- en buitenland: o.a. Spanje, Cuba, Polen, Duitsland, Nederland,…

 

Beroepshalve was ze werkzaam als Onderwijzeres (´63-´95) in Leuven. Tevens is ze steeds heel  gedreven geweest in Sociale activiteiten en Lid van allerlei Verenigingen.

 

Interesse in het gratis e-boek: De zon  parelt  Lente  op  mijn  huid of het Toekomst-gericht Woon-Leef-Project (met Hogere Technologie) ?

 

Neem dan gerust contact op  Je Bent  er  Welkom !
Een  fijne  Ontmoeting   wacht Je  !

 

Contact info Anaïn Boving:

E-mailadres: anain.boving@telenet.be

Tel: 0498 514375