Willy Van Woensel

 

Willy Van Woensel kan bogen op een decennialange artistieke loopbaan. Sinds 1973 heeft hij meermaals tentoongesteld op diverse plaatsen in Brussel en Vlaanderen. Alsook in het buitenland, via het Internationaal Artistiek Forum IAF, waaronder in het Casa de Cultura in Alfaz del Pi Alicante-España en in Galería Oriente in Santiago de Cuba.

 

Hij was leraar aan de Athenea van Oudergem-Brussel, Lier en Heist-op-den-Berg. Hij is Lid van de beheerraad van de Cultuurraad Heist-op-den-Berg, Ere-beheerder van V.V.V-Toerisme en Stichter van de Heistse Concertvereniging (1968).

 

Van Woensel verkreeg in zijn carrière tal van eretekens en onderscheidingen : Genomineerd voor de Cultuurprijs Heist-op-den-Berg, met in 2016 een retrospectieve expo “Willy Van Woensel 80 jaar” in CC Zwanenberg. In 1996 verwierf hij de “Erepenning” en in 2011 het “Zilveren Kruis der Verdienste” in de Orde van de Nederlanden en Hispanidad”.

 

Of zoals Juul Anthonissen, Ere-directeur Heistse Tekenacademie, het verwoorde :

Als een mens 2 hersendelen heeft, wordt  bij Willy van Woensel één deel beheerst door de kunstschilder en het andere deel door de musicus. Tussen beide heerst een permanente interactie zodat de schilder werkt met variaties op een strijkkwartet en als muzikant met improvisaties op bepaalde harmonische lijnen. Dit geeft het geheel een eigen eenheid in verscheidenheid.