Pierre Claes

Landschappen van onder meer het Pajottenland, de kuststreek, havens en vissersboten zijn een favoriet onderwerp van Pierre CLAES. Zijn werk is figuratief, post-impressionistisch en zeer kleurijk. Recent is hij beginnen experimenteren met een paletmes bij het maken van zijn werken wat resulteert in ruwe, bred kleurvakken en effecten.

 

Pierre volgde 25 jaar avondlessen in tekenen, schilderen, etsen en lithografie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Anderlecht.

 

Zijn eerste individuele kunstexpositie was in Sint-Martens-Lennik in zijn geboortestreek, het Pajottenland. Nadien stelde hij regelmatig tentoon samen met zijn levenspartner Maria Ogloza en zijn goede vrienden Amaat Hullebroeck, beeldhouwer.

 

Beroepshalve is hij steeds boekhouder-fiscaal raadgever geweest. Hij beschouwd zichzelf als een “amateur kunstenaar” en zoals hij zelf zegt heeft hij nooit zijn brood verdient met schilderen maar er wel steeds veel plezier aan beleeft.

 

In de loop van zijn 35 jarige carrière als kunstenaar heeft hij heel wat aandacht gekregen in de geschreven pers, radio- en regionale televisie waaronder Ring TV en TV Brussel. Hij was tevens te gast las exposant in het Brussels Parlement RVGC en via het Internationaal Artistiek Forum in het CC Kasteel-Gemeentehuis van Westerlo.

 

In 2005 is hij begonnen met schrijven. Sindsdien heeft hij 8 kijk- en leesbundels uitgegeven met afbeeldingen van eigen werk en commentaar in het Nederlands en/of Brussels-Vloms dialect.

 

Titels waren onder meer “de krooisweg van Onz’Ier dui de stroete van Brussel”. “Onz’Ier bei uns in Brussel”.”Wannes Raps” is een kerstverhaal naar Ernest Claes met eigen illustraties enz.

 

Als 82 jarige is Pierre Claes tevens ouderdomsdeken van het Internationaal Artistiek Forum.

 

Pierre Claes contact info:

tel. 02/253.55.87

e-mail: leon.pierre@telenet.be