Jean Van Vaerenbergh

Jean Van Vaerenbergh

 

Het merendeel van de gewone stervelingen moet zich tevreden stellen met een enkele wereld om in te leven, maar dit is niet het geval voor kunstschilder Jean Van Vaerenbergh.

 

Hij beschikt wel degelijk over twee werelden: ons aller planeet aarde én de wereld die hij op zijn doeken creëert. Een tweede wereld die er veel kleurrijker, vrolijker en vrijer uitziet dan de eerste…

 

Een wereld waar de hemel altijd diepblauw is, waar er geen regendruppel uit de gesofisticeerde wolken valt,…

 

Waar alle paarse en appelgroene trappen naar onbekende paradijzen leiden,die waarschijnlijk bevolkt zijn met uitzonderlijke wezens.

 

Van Vaerenbergh houdt van de zuivere lijnen van de hedendaagse architectuur en van het helle zonlicht op de gebouwen. In zijn denkbeeldige wereld zijn de lijnen kaarsrecht, de kleuren loepzuiver…en dat alles zonder vervuilende mensenmassa!

 

Van Vaerenbergh creëert de perfecte stad van een surrealistische en bijna irreële schoonheid. Het is dan ook evident dat de meesters die hij bewondert Magritte, Delvaux en Dali heten. Zijn lievelingskleuren? Blauw, geel en paars.

 

Hij volgt reeds enkele jaren de schildercursus in het creatief beeldend centrum “’t Verloren Uurke” in Meise, eerst onder leiding van Marc Daniëls, nu met de jonge leraar en kunstenaar Ingmar Ostyn.

 

Hij nam reeds deel aan verschillende groepstentoonstellingen, was een van de kunstenaars van de hommage-tentoonstelling aan auteur Ward Ruyslinck en behaalde de 2e prijs(Daler-Rowney-prijs) in de INDIG’O!-wedstrijd 2005 .

Contact info Jean Van Vaerenbergh:

Website: jeanvanvaerenbergh.be
E-mail: jeanvava@skynet.be
Tel.: 0032 52 30 15 37
Gsm : 0032 478 34 91 06