Ursule Bloemen

Ursule Bloemen

 

Ursule Bloemen werd geboren in Neerpelt in 1950. Ze woont en werkt al meer dan 30 jaar in Bree, haar beeldentuin en atelier liggen tussen het kempisch plateau en de maasvallei.

Ursule is een typisch voorbeeld van het sterrenbeeld tweeling.

 

Enerzijds maakt ze zeer gedetailleerde portretten in brons. De levensechte portretten worden gemaakt naar model en / of foto’s.

 

Anderzijds maakt ze gestileerde beelden. De centrale thema’s in haar werk zijn mens en dier. Door alleen het essentiële weer te geven maakt zij van het figuratieve een imaginaire figuratie. Zo komt ze tot een verstilde emotie en expressie.

 

Naast haar werk in brons maakt ze ook beelden in marmer. Ieder beeld in hardsteen is voor haar een onweerstaanbare uitdaging.

 

De beelden van Ursule raakt men niet beu. Het zijn beelden die de jaren trotseren.

 

Er ligt steeds iets tijdloos in haar werk.

 

Haar creatieve talent ontwikkelde ze door te studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Heusden-Zolder en beeldhouwen aan de Academie voor Plastische Kunsten in Genk.

 

Verdere opleidingen voglde ze onder andere bij ISCRAT Gent, Lux et Terra en Lierop (NL)

De voorbije 10 jaar stelde ze ten toon in België, Nederland, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Dubai.

 

Haar werk is tevens steeds permanent te bezoeken in haar beeldentuin op afspraak en permanent vertegenwoordigd in de Galerie-beeldentuin Exelmans Neeroeteren-Maaseik en Galerie Kannegiesser Heroldsberg (Duitsland).

 

Tijdens haar jarenlange carriere was ze genomieerd voor de Lei Blberigs prijs in 1999 (Stein NL), ontving ze de eerste prijs voor beeldhouwen in Middelpunt Vlaanderen in 2007 en was ze eervol vermeld tijdens de Biënnale van Firenze in 2007.

 

In 2018 verkreeg Ursule het Zilveren Kruis der verdienste in de Orde van de Nederlanden en de Hispanidad voor haar werk als beeldhouwer

 

Contact info Ursule Bloemen:

Website: ursulebloemen.be

E-mail: ursulebloemen@skynet.be