Nicky Myny

Nicky Myny

 

Project “Etnic Portraits”

Nicky Myny ontwerpt en schildert. Haar ontwerpen en schilderstijl vloeien samen in kleurrijke, imposante, etnisch getinte portretten. De exclusieve reeks portretschilderijen ‘Etnic Portraits’ kwam tot stand na de vele reizen die Nicky Myny naar Afrika maakte. Haar verwondering voor de schoonheid van het Afrikaanse portret schilderde ze in haar eigen beeldtaal op doek. Vanuit haar achtergrond als mode-ontwerper, ontleedt ze het portret als een geheel van patroondelen. Deze verwijzen ook naar de cartografie van het Afrikaanse land, de zoektocht en ontdekking van de mooie cultuur, persoonlijkheden en karakters die verscholen liggen achter het portret.

 

Verschillende kleurlagen worden als het ware in een hoeveelheid kleine fragmenten aangebracht. De verschillende lagen maken bewust deel uit van de spanning in het werk en dat is intens voelbaar. Het samenspel van aparte kleurenpaletten en grillige lijnen maken dat de werken deels figuratief en deels abstract genoemd kunnen worden.

 

Nicky Myny creëert van daaruit unieke kledingstukken waarbij textielontwerpen vaak een interpretatie zijn van boeiende of grillige elementen uit haar schilderijen. Ze blijft zich verdiepen in de wisselwerking tussen schilderkunst en mode.

 

Bio

Nicky Myny (°1986, België) is een nieuwsgierige en veelzijdige kunstenares die graag experimenteert met nieuwe materialen en technieken. Gestuurd door haar inventieve geest, houdt zij van samenwerkingen met o.a. muzikanten, wetenschappers en designers.

 

Ontluikend als professioneel artiest, heeft Nicky Myny toch reeds haar creatieve sporen verdiend. Haar hogere studies combineerde ze met werkervaring in de mode- en muzieksector. Geleidelijk behaalde ze verscheidene diploma’s, van modeontwerper tot master in beeldende kunsten. De samenvloeiing van de verschillende artistieke werelden heeft haar persoonlijkheid vormgegeven en haar kennis verrijkt.

 

Ze werkt momenteel aan de reeks “The Face of Music”.

Voor meer info: www.nickymyny.com

 

Contact Info:

E-mail: artist@nickymyny.com

Facebook: @NickyMynyArtistStudio

Instagram: @nicky.myny.artist.studio