Trudie Noordermeer

 

Beeldend kunstenaar Trudie Noordermeer (1961) maakt (vooral) schilderijen die zowel abstract als figuratief-abstract van inhoud kunnen zijn. In haar werk zijn sterke emoties en een visuele zoektocht aanwezig. Haar inspiratiebronnen zijn natuur en architectuur.

‘De manier waarop zij elkaar versterken, hoe ze botsen en vechten om een plaats op deze wereld, zijn onderwerpen die mij aanspreken’.

Haar werk wordt als volgt omschreven:
In haar indringende composities en gepassioneerd kleurgebruik is een autonome zeggingskracht aanwezig waarin telkens opnieuw de grenzen van natuur en architectuur verkend worden. In het schilderij ‘Dwalend abstract’ bijvoorbeeld lijken vorm en kleur nieuwe wegen te vinden.

Trudie Noordermeer volgde een jarenlange schilder- en tekenopleiding en studeerde onder meer op de Nieuwe Akademie in Utrecht en bij MK24 in Amsterdam.

Haar werk is reeds diverse keren aangekocht en op tal van plaatsen in het land geëxposeerd: onder andere Amsterdam, Groningen, Hoofddorp, Oegstgeest, Utrecht en Zoetermeer.

Zij is verbonden met galerie Tijd voor Kunst te Oegstgeest, het Kollectief Eper Kunstenaars (KEK) en Kunstkamer Vaassen. In Kunstkamer Vaassen is in de maanden van april tot en met oktober continu werk van haar te zien.

Meer informatie over het werk van Trudie is te vinden op haar website: www.trudienoordermeer.exto.nl via www.instagram.com/Trudie.Noordermeer