2017-06-10 Speeches Roermond Galerie “Het Achterhuis”

Gelegenheidstoespraak van co-voorzitter Roggeman,

 

Geachte mevrouw SMITSMANS, Wethouder van de stad Roermond.

 

Beste genodigden uit Vlaanderen en Nederland, kunstenares Ilona DE GRAAF, ons ere-lid en vertegenwoordigster voor deze regio, alsook onze geselecteerde kunstenaars-exposanten hier aanwezig.  Als co-voorzitter van het INTERNATIONAAL ARTISTIEK FORUM is het me heden een aangename taak u allen van harte welkom te heten in dit historisch pand Galerie “Het Achterhuis”.

 

Señores, amigas, amigos de América-Latina, muy bienvenidos a la inauguración de la exposición de artes contemporáneos del FORO ARTÍSTICO INTERNACIONAL aquí en este Galeria  de Roermond y quiéro como copresidente, presentar los artistas participantes.

 

Dames en Heren, ik wil nu overgaan tot de voorstelling van onze geselecteerde deelnemende kunstenaars aan deze Artistieke Interactie Vlaanderen-Nederland :

 

Hier aanwezig : Berta CARDOSO, Hedi DECA-KÜPPER, Kasper DE GOUW, Ilona DE GRAAF, François GRANDJEAN, Marc HENDRICKX, Mady MAERIËN, Gerard VAN DEN OETELAAR, Hans VAN DYCK en tot slot Dirk WAGEMANS niet aanwezig.

 

Beste aanwezigen Ik geef nu het technisch gedeelte in handen van onze Attaché Communicatie Hans VAN DYCK voor een video boodschap van onze voorzitter Dirk WAGEMANS, die op dit ogenblik beroepshalve in de lucht hangt richting Korea met een handelsmissie onder leiding van Princes Astrid van België, waarna kunstenares Ilona DE GRAAF, ons erelid- vertegenwoordigster voor deze regio, een woordje tot u zal richten.

 

 

Bedankt Ilona, Ik geef nu graag het woord aan Wethouder van Roermond Marianne SMITSMANS, die deze tentoonstelling officieel voor geopend zal verklaren.

 

Dank u wel mevrouw SMITSMANS. Ook dank aan Dhr Ghiel PIJPERS voor het ter beschikking stellen van zijn mooie Galerie “Het Achterhuis’. Dames en Heren, ik nodig jullie allen nu graag uit naar de drankenbar, teneinde te klinken op het succes van onze exposanten.

 

Señores, amigos, gracias por su atención. Podemos pasar al bar por el Cóctel de Honor. Dank je wel voor de aandacht en nog een prettige namiddag toegewenst !!!

 

Onze vernissage van 10 juni 2019 mogen we met genoegen een voltreffer noemen. Een Vlaams-Nederlandse Interactie qua kunstenaars én publiek, met een vleugje Latino flair. De uitgebreide hapjes/tapjesbar streelden de smaakpapillen alsook een prachtig zomers weertje, maakten er een geslaagde namiddag van. Naast de co-voorzitter brachten kunstenares Ilona DE GRAAF en mevrouw SMITSERS, Wethouder van de Stad Roermond  een gevatte toespraak alsook de videoboodschap van onze voorzitter Dirk WAGEMANS ronden het officiële gedeelte af.