Paula Ceusters

Paula Ceusters

 

Karakter sterke tekeningen van naakte vrouwen in houtskool zijn een terugkomend thema waarin Paula Ceusters’ aandacht voor vormschoonheid en het vrouwelijk karakter het best tot zijn uiting komen.

 

De verfijnde stillevens in deze werken geven de warme stilte en picturale eigenheid sfeervol weer. Het zijn vooral haar schilderijen die, zowel in figuratieve als abstracte vormgeving, haar impressies op een spontane en aangrijpende wijze weergeven resulterend in een passioneel, gedreven verhaal op doek.

 

Haar sculpturen tonen een meer expressionistische kant van haar werk, maar ook hier zijn de mens en de cosmos een constante.

 

Paula slaagt erin om verhalend en met een verfijnde, aanstekelijke beeldvorming de kijker alert te maken voor de boodschap in haar werk. Elke keer weer slaagt ze erin te ontroeren.

 

Onafhankelijk van het medium is het duidelijke dat Paula erin slaagt haar emoties en verbeelding een uitweg weet te geven via haar figuratieve vormentaal. Een beeldtaal die vreugde, genot of droefheid in een fantasierijk beeld weet te vatten is de sterkte van haar oeuvre.

 

Paula is geboren in 1941 in Geel. Een gevulde professionele loopbaan waaronder bediende bij Philips in Eindhoven, warenhuis detective bij Securitas gevolgd door een switch naar de modebranche als eigenaar van juwelenwinkel “Edith Juwels”.

 

Zij genoot haar artistieke opleiding aan de Kunstacademie van Herentals en Mol. Reeds in haar kinderjaren liet zij zich opmerken met haar tekeningen en schetsen. Dit aangeboren talent vinden we, aangevuld met jaren ervaring en opgebouwde expertise, tot op vandaag terug in haar schilderijen, houtskooltekeningen en sculpturen.

 

Haar talent en gedrevenheid als kunstenaar weerspiegelt zich in de vele individuele en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland waarin ze aan heeft deelgenomen. De vele internationale en nationale selecties evenals behaalde prijzen en eervolle vermeldingen hebben haar oeuvre de nodige erkenning en waardering gegeven.

 

Paula Ceusters heet je altijd graag welkom, na afspraak, in haar schildersatelier voor een overzicht van haar recentste werk en een blik achter de schermen.

 

Paula Ceusters contact info:

Atelier: Stationsstraat 42, B-2440 Geel

e-mail: paula.ceusters@telenet.be

gsm: +32 (0)473/ 45.19.34