Mady Maeriën

Mady Maeriën - Cats Life 2 Big

 

Mady Maeriën is in 1969 geboren in Geel. Na haar opleiding Secretariaat Talen ging ze aan de slag als administratief bediende en HR Manager in een klein bedrijf. Haar opleiding als Milieucoördinator niveau A rondde ze af met grote onderscheiding wat resulteerde in een promotie als dusdanig.

 

Tijdens haar loopbaan hervatte ze haar artistieke opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Geel die ze als kind wegens omstandigheden had moeten stopzetten. Naast de academische tekenlessen volgde ze privélessen portrettekenen bij kunstenaar Marinus van Nistelrooij , zijdeschilderen bij Simone Wouters en modeltekenen. Later volgde Mady lessen in de schilderkunst gevolgd door een opleidng in Vrije Grafiek in Bilzen In 2012.

 

Sinds 2006 heeft Mady verschillende solo groepstentoonstellingen en projecten op haar palmares staan. Eveneens zijn covers van drie boeken geïllustreerd met haar creaties. Van augustus 2013 tot en met april 2015 was ze columniste voor het maandblad Primavera.

 

Op 10 mei 2014 heeft ze het Zilveren Kruis in de Orde van de Nederlanden Y la Hispandidad ontvangen.

 

In haar schilderijen speelt kleur een hoofdrol, vooral rood. Techniek en onderwerp zijn ondergeschikt. Haar grafische werken zijn qua techniek uiteenlopend en worden dikwijls onderling gecombineerd: lino, houtsnede, etsen, litho polyester, … Deze werken zijn eerder strak en kleur neemt merendeels een ondergeschikte rol in.

 
Mady Maeriën contact info:

e-mail mady.m@telenet.be

website: www.madymaerien.be