Mick Otten

Mick Otten is sinds 2007 fotografisch vormgever, freelance fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij legt zich toe op natuur- en stadsfotografie en maakt autonoom werk. Hij is opgeleid aan de Reinwardt Academie, HBO voor museummedewerker (1981) en aan de Fotovakschool Rotterdam als fotografisch vormgever (2009).

Inspiratie voor zijn werk

Vastleggen voor de eeuwigheid: door middel van fotografie wil hij bijzondere en vergankelijke beelden vastleggen. Dat wat er nu is, kan morgen verdwenen zijn. Dat geldt voor de natuur, voor de stad maar bijvoorbeeld ook voor de bewegingen van kunstenaar John Giskes.

Andere wereld

Zeeleven en de zee als omgeving: de natuur is vaak onderwerp van zijn werk. Zo fotografeert hij op het strand een ‘andere wereld’ van figuren, symbolen en patronen, waar iedere beschouwer zijn eigen fantasie op los kan laten.

In vitro – in natura

Aan de zeekant en als duiker in zee komt hij allerlei organismen tegen. Het zijn vaak vreemde en prachtige dieren van meters groot tot nog geen millimeter klein. Hij maakt er als fotograaf kunstwerken van. Vaak doet hij dat door die zeedieren ‘los te halen’ van hun natuurlijke omgeving (in vitro = in glas). Daardoor ontstaan ook vormen en bewegingen die de dieren in de natuur niet zouden maken of die je niet te zien krijgt.

Bewegingskunstenaar John Giskes

Met bewegingskunstenaar John Giskes maakt Mick ‘gesamtkunst’. John is een veelzijdig kunstenaar en butoh-performer; butoh is een oorspronkelijk Japanse, zeer vrije dansvorm. Hij experimenteert daarbij met licht en met speciale stoffen. Van die stoffen maakt hij onder meer kostuums, waarin hij – vaak met collega performers – optreedt.

Mick is geïntrigeerd door het visuele van John’s bewegingen en creaties: de langzame, hoekige bewegingen, de vreemde lichaamsvormen die ontstaan en de vaak zeer expressieve, angstaanjagende gezichtsuitdrukkingen. Hij zoekt als fotograaf die momenten waarop al die creativiteit is samengebald. Mick: “Als ik het niet vastleg, is het – afgezien van een herinnering van de toeschouwer – verdwenen.”

e-mail: mick@nieuwewendingproducties.nl
mobiel: 06 289 644 75 (+316 289 644 75)

adres: Wipperspark 11, 3141RA Maassluis, Nederland

Weblinks:

http://nieuwewendingproducties.nl

http://destorminbeweging.blogspot.com

 

Titel: Koppel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingelijste foto achter glas met aluminium profiel

Formaat: inclusief lijst 70×70 cm

Prijs: € 395 inclusief lijst