Astrid Ufkens

 

Astrid Ufkes is fotokunstenaar van magische landschappen. Ze heeft een aantal jaren gestudeerd aan de kunstacademie, de fotovakschool afgerond en is interieurontwerper. Sinds 2013 maakt ze fotografische beelden in zwart-wit en kleur.

Door veel te reizen en nieuwe culturen te omarmen heeft Astrid ontdekt dat ‘het zonder waardeoordeel zijn’ één van haar kernwaarden is en dit vertaald ze door elementen in haar werk letterlijk in hun eigen kracht neer te zetten.

Ook vrijheid en te zijn wie je bent zijn symbolisch in haar werk te ontdekken. Als contrast kun je vormen van bescherming en beschutting vinden.

De keuze voor welke fotografische elementen ze kiest is intuïtief en heeft alles te maken met haar emoties op dat moment, maar altijd zijn het door haarzelf gefotografeerde elementen.

Duidelijk is dat contrasten bij Astrids werk horen. Het zorgt voor vervreemding en magie. Haar werk is niet altijd makkelijk te lezen, je moet moeite doen, er is meer dan de eerste blik je toont. Kijk je beter dan kan het je meenemen in een reis van verwondering, schoonheid, humor en perfectie.

Haar werk is te zien geweest in galeries, musea in Italië, Duitsland en Nederland en heeft zijn weg gevonden naar verzamelaars. Haar eerste solo expositie in New York staat nu gepland voor augustus 2021. Ze is lid van kunstenaarscollectief Stichting Ateliers Apeldoorn, Galerie Salon West in Amsterdam en o.a. aangesloten bij de Beroeps Organisatie Kunstenaars.

 

Astrid Ufkes

Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 7

7316 AN Apeldoorn

06 14740889